Poligras Tokyo GT

Med det nya landhockeygräset från Tokyo GT förser Polytan marknaden med det första konstgräset med filament innehållande delvis är tillverkade av förnybart råmaterial. I’m green™ Polyethylene är namnet på denna plast som har samma produktegenskaper som vår vanliga polyeten men är tillverkad av hållbart odlade sockerrör. Polytan tillför hållbarhetsdimensionen till de utomordentliga spelegenskaperna hos våra godkända monofilamentfibrer av polyeten (PE), och resultatet är ett gräs med minst lika fina egenskaper som våra tidigare förstklassiga produkter.

I'M GREEN™ POLYETHYLENE

I’m green™ polyetenen från det brasilianska företaget Braskem som används i Poligras Tokyo GT är tillverkad av hållbart odlade sockerrör. Eftersom man endast använder komponenter som framställts som biprodukter under sockerproduktionen uppstår ingen konkurrens om marken med livsmedelsproduktionen. Dessutom är I'm green™ polyeten till hjälp för klimatet. Planttillväxten tar upp avsevärt mer CO2 från atmosfären än vad som släpps ut under tillverkningen av bioplast.

SNABB OCH EXAKT – SVAL OCH FÄRGSTABIL

Med en grässtruktur som är särskilt anpassad för BioBased PE-sammansättningen ger Poligras Tokyo GT ett överlägset dynamiskt och exakt spel. Den patenterade ENTANGLEMENT-tekniken i filamenten innebär att den jämna och flerdirektionella ytan håller sig stabil på lång sikt och skyddas mot för tidig förslitning. Polytans CoolPlus-teknik gör att gräset håller sig behagligt svalt även under varma dagar med hjälp av inlagrade pigment på gräsfibrernas yta som kontinuerligt och effektivt reflekterar den infraröda solstrålningen som gör att gräset värms upp. PreciTex-processtekniken garanterar gräsets mycket enhetliga färg.

LÅG VATTENFÖRBRUKNING

Med utvecklingen av Poligras Tokyo GT är landhockeyplanerna inte bara mer hållbara utan uppvisar också mycket bättre spelegenskaper. Aldrig tidigare har ett landhockeygräs varit så dynamiskt och exakt att spela på. Och aldrig tidigare har landhockeygräset varit grönare. Vid bevattning av landhockeygräset åtgår det upp till en tredjedel mindre vatten.

FÖRUTSÄTTNINGAR OCH EGENSKAPER

  • Gräsfibrer med monofilament och cirka 110 μm fibertjocklek
  • Exklusiv Polytan CoolPlus-funktion
  • Exklusiv Polytan PreciTex textureringsteknik
  • Exklusiv Polytan 100 % PE-sammansättning med ENTANGLEMENT-teknik
  • MultiBack baksida

POLYTAN GREEN TECHNOLOGY

Polytans ”Green Technology” är en ny generation av välutvecklade produkter som kombinerar banbrytande teknisk expertis från plastindustrin med de funktionsmässiga och ekologiska fördelarna med förnybara råmaterial eller alternativa tekniker som skyddar klimatet. På detta sätt uppfyller Polytan konsekvent sina egna utvecklingskrav för produkter som kombinerar klimatskydd och resursbevarande teknik med utmärkta egenskaper för idrottsaktiviteter.