Poligras Platinum GT

Polytans framgångsrika landhockeygräs blir nu ännu ”grönare” när Poligras latinum erbjuds med Green Technology. Det senaste GT-gräset tillverkas delvis av biobaserad I’m GreenTM-polyeten. Därmed är Poligras Platinum GT ett av det mest hållbara landhockeygräsen på marknaden.

Poligras Platinum GT Systemaufbau

I'M GREEN™ POLYETHYLENE

I’m green™ polyetenen från det brasilianska företaget Braskem som används i Poligras Platinum GT är tillverkad av hållbart odlade sockerrör. Eftersom man endast använder komponenter som framställts som biprodukter under sockerproduktionen uppstår ingen konkurrens om marken med livsmedelsproduktionen. Dessutom är I'm green™ polyeten till hjälp för klimatet. Planttillväxten tar upp avsevärt mer CO2 från atmosfären än vad som släpps ut under tillverkningen av bioplast.

TILLSKOTT I GT-FAMILJEN AV LANDHOCKEYGRÄS

Poligras Platinum GT är den logiska vidareutvecklingen av det framgångsrika landhockeygräset Poligras Platinum CoolPlus som 2016 valdes till officiellt underlag för hockeyturneringen under de Olympiska sommarspelen i Rio. Filamenten i Platinum GT innehåller minst 20 % polyeten (PE) av förnybara råmaterial.
Tillverkningen i Tyskland baseras till 100 % på grön el. Resultatet är ett både hållbart och prisvärt landhockeygräs med ett lägre koldioxidavtryck.

Polytans PreciTex-textureringsteknik säkerställer en stabil krusning. Det ger en mångriktad och extra tät yta som skapar bästa förutsättningar för ett snabbt och precist spel med optimala bollrullningsegenskaper. Den inbyggda CoolPlus-funktionen kyler planen och minskar vattenförbrukningen. Poligras Platinum
GT finns i färgerna blått, gräsgrönt eller olivgrönt. Möjligheten att välja till kantfärger som ljusblått, trendig London-pink eller Bordeauxrött gör det enkelt att sätta en kreativ accent på hockeyplanen.

PRODUKTSPECIFIKATIONER

  • Green Technology Inside: Filament av förnybara råmaterial
  • Tillverkas med 100 % grön el
  • Monofila gräsfibrer med ca 110 μm fibertjocklek
  • Exklusiv Polytan CoolPlus-funktion
  • Exklusiv Polytan PreciTex textureringsteknik
  • Möjlighet till olika färgkombinationer
  • MultiBack-stödkonstruktion

POLYTAN GREEN TECHNOLOGY

Polytans ”Green Technology” är en ny generation av välutvecklade produkter som kombinerar banbrytande teknisk expertis från plastindustrin med de funktionsmässiga och ekologiska fördelarna med förnybara råmaterial eller alternativa tekniker som skyddar klimatet. På detta sätt uppfyller Polytan konsekvent sina egna utvecklingskrav för produkter som kombinerar klimatskydd och resursbevarande teknik med utmärkta egenskaper för idrottsaktiviteter.