LigaTurf Cross GT

Polytans Cross-serie kombinerar det bästa av två världar: släta och strukturerade filament. Genom LigaTurf Cross GT utökar vi sortimentet av GT-produkter med ytterligare ett hållbart fotbollsgräs. Med en ny tillverkningsprocess och biobaserad plast från ett hållbart jordbruk blir koldioxidavtrycket väsentligt lägre.

LigaTurf Cross GT Systemaufbau

KLIMATVÄNLIGT FOTBOLLSGRÄS

Nya LigaTurf Cross GT kombinerar fördelarna med två olika fibertyper. Tack vare de släta filamenten ser det inte bara ut som ett äkta fotbollsgräs, utan det känns även så. De strukturerade filamenten minskar skötselbehovet, fixerar utfyllnaden optimalt och ger dessutom mer gräsvolym. I gräsets tillverkningsprocess används minst 35 % I’m GreenTM-polyeten av hållbara råmaterial.

Produktionen i Tyskland har dessutom ställts om till 100 % grön el. Resultatet är ett prisvärt Green Technology-fotbollsgräs med ett lägre koldioxidavtryck. Nya LigaTurf Cross GT passar utmärkt för välbesökta träningsanläggningar, amatör- och proffsklubbar samt idrottsskolor.

FÖRDELAR MED KOMBINERADE FILAMENT

LigaTurf Cross GT är en produkt i den framgångsrika serien LigaTurf Cross som revolutionerade utvecklingen inom fotbollsgräs vid lanseringen 2016. För första gången kunde ett grässystem förena behoven hos kommuner och privata investerare med kraven från spelare och användare. Krusade LigaGrass Pro-filament med Polytan PreciTex-teknik kombinerades med blanka LigaTurf RS+-filament för en verklig försäljningshit i Polytans portfölj. Det undgick förstås inte konkurrenterna och idag är LigaTurf Cross den mest kopierade gräsvarianten efter LigaTurf RS+. Anledningen till framgångarna är inte bara ett naturgräslikt utseende och perfekta spelegenskaper utan också enklare skötsel, en nästan halverad användning av gummigranulat och bättre kvarhållning av fyllnadsgranulatet i gräsmattesystemet. I den aktuella diskussionen om användningen av gummigranulat är idrottsföreningar med en LigaTurf Cross fotbollsplan därför väl positionerade.

RÅMATERIAL

För att tillverka LigaTurf Cross GT använder Polytan det hållbara och biobaserade PE-materialet I’m green™ från vår partner Braskem. Detta råmaterial har använts i Poligras Tokyo GT:s gräs sedan 2018 och har blivit mycket populärt, särskilt utomlands.

PRODUKTSPECIFIKATIONER

  • Green Technology Inside:
    Filament av förnybara råmaterial
  • Tillverkas med 100 % grön el
  • Kombination av släta (365 μm fibertjocklek) och
    strukturerade (255 μm fibertjocklek) gräsfilament
  • Ökad täthet förbättrar kvarhållningen av granulaten och
    optimerar spelarsäkerheten

POLYTAN GREEN TECHNOLOGY

Polytans ”Green Technology” är en ny generation av välutvecklade produkter som kombinerar banbrytande teknisk expertis från plastindustrin med de funktionsmässiga och ekologiska fördelarna med förnybara råmaterial eller alternativa tekniker som skyddar klimatet. På detta sätt uppfyller Polytan konsekvent sina egna utvecklingskrav för produkter som kombinerar klimatskydd och resursbevarande teknik med utmärkta egenskaper för idrottsaktiviteter.